Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

(ЧАСТ II) Трябва ли да подхранваме косата в дълбочина, независимо от типа ѝ?

28.09.2021

В първа част ви споделихме защо е важно да подхранваме косата ни в дълбочина, а сега ще ви разкрием и някои полезни съвети при използването на дълбоко подхранващи продукти.

Косата е твоята корона, грижи се за нея!

Колко често трябва да подхранваме косата си в дълбочина?

Всяка коса е уникална и има различни нужди от дълбоко подхранване, не забравяйте това! Повечето от хората подхранват косата си 2 – 4 пъти на месец. Ако косата ви е сериозно увредена или суха, трябва да подхранвате в дълбочина поне един път в седмицата. 
 

ТОП съвети за дълбоко подхранване:

Нашите специалисти ти предлагат най-добрите съвети за дълбоко подхранване на косата ти!

  • Важно е да знаеш, че оставяйки дълбоко подхранващите продукти за 5 до 30 минути (в зависимост от състоянието на косата), дават на косата ви достатъчно време, за да се абсорбират хранителните и хидратиращи съставки, които дълбоко подхранващите продукти предлагат. Има няколко различни начина да подхраните дълбоко косата си: можете да я подхраните под душа.
  • Най-добре е да оставите дълбоко подхранващия продукт на косата си докато се къпете или миете.
  • Парата също помага за проникване на съставките по-добре и по-дълбоко. Друг начин да го направите е, като нанесете дълбоко подхранващия продукт на косата и сложите найлонова шапка. Можете да ползвате и загряваща лампа или сешоар, за да помогнете на съставките да се просмучат в косата. Ако го направите така, ще позволите на дълбоко подхранващия продукт да проникне по-добре в косата и ще помогне на някои ценни съставки да влязат в кутикула на косата.

 

Когато ползвате дълбоко подхранващ продукт:

  • Винаги първо измийте косата с шампоан. Дълбоко подхранващите продукти работят по-добре на чиста коса. 
  • Нанесете продукта, започвайки от краищата и продължавайки към скалпа.
  • Не предозирайте! Това може да утежни косата и да я направи да изглежда мазна. 
  • Изплакнете подхранващия продукт с хладка вода. Това помага за затваряне на кутикулите, оставяйки всички подхранващи съставки в косата. 

Необходимо е да направите дълбокото подхранване част от веригата за подхранване на косата си. Дори ако основната линия продукти да е с нормален подхранващ продукт, вие имате нужда от дълбоко подхранване. Коса, която е химически третирана – боядисвана, къдрена или изправяна, има нужда от допълнително дълбоко подхранване, за да изглежда и да се чувства лъскава, лесна за разресване и обработка, но и да бъде предпазена от накъсване. 

 

Нека си припомним и ТОП продуктите (от Част I):

Всички тези съставки се съдържат в различните ни дълбоко подхранващи продукти за възстановяване, защита, хидратиране и овлажняване на косата.