Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

(ЧАСТ II) Всичко, което трябва да знаеш за маслото от Чаено дърво

02.11.2021

В първа част ви споделихме историята на Чаеното дърво, магическите му свойства и научихте важни съвети как да подходите при избора на продукти с Чаено дърво.
 

Купи от тук колекцията с Чаено дърво - CHI Tea Tree Oil

 

Още за полезните свойств на Чаеното дърво

Маслото от Чаено дърво осигурява луксозна прическа и успокоява сърбежи на скалпа.

Маслото от Чаено дърво е много полезно и за косата! Когато го нанесете по скалпа, това масло всъщност придава на косата плътност, помагайки за отпушване на фоликулите и подхранва корените на косата, което помага косата ви да достигне пълния си потенциал. 

Може би страдате от дискомфорт, сърбеж и лющене на скалпа, което оставя следи по раменете и вашите дрехи? 

Ето я и новината, която търсите:

  • Маслото от Чаено дърво успокоява възпаления скалп и намалява лющенето му.
  • Маслото от Чаено дърво дълбоко овлажнява косата и скалпа, значително намалява изсъхването им, лющенето и сърбежа.
  • Фактически, в изследване проведено от Американската Дерматологична Академия, е установено, че смес с 5% масло от Чаено дърво, може да е ефективно и полезно при третиране на скалп.

Може би вие вече искате да имате това малко „чудо“ в ръцете си (и на главата си)?


Как се използва Масло от Чаено Дърво за коса и скалп?

Не е тайна, че маслото от Чаено дърво е полезно както за косата, така и за скалпа… но кой е най-добрият начин да се нанесе това етерично масло за максимален ефект?

  1. Първият метод е да разредите маслото от Чаено дърво с масло „превозвач“ и да го масажирате в скалпа. Можете да изплакнете след 10-15 минути, или за по-дълбоко третиране - оставете да престои през нощта и измийте скалпа и косата на следващата сутрин. 
  2. Втория метод е да създадете свой собствен ритуал с шампоан с Чаено дърво. Просто отделете необходимото количество шампоан, с което обикновено измивате косата си, след което измийте и изплакнете косата си, както обикновено. Ако имате силно възпален и лющещ се скалп, препоръчваме процедурата 2-3 пъти седмично. Продължете с балсама, който допринася и за успокояването и освежаването на скалпа. За интензивно овлажняване и възстановяване жизнеността на косъма, използвайте маската с Чаено дърво
  3. Завършете със серума с Чаено дърво, мента и коприна - за овлажняване и подхранване на косата и скалпа, като благодарение на богатите на хранителни вещества съставки, ни подсигурява гладка и копринена коса с перфектна UV и термична защита. Когато състоянието на скалпа ви се нормализира, преминете към употреба 1 път седмично. 


Доверете се на специалистите:

Препоръчваме между измиванията да се използва CHI Tea Tree Oil Soothing Scalp Spray - Успокояващ спрей за скалп, който дава моментално облекчение при сърбежи и дразнения, предизвикани от сухота и други външни фактори.

За пълен завършък на ритуала ви предлагаме CHI Tea Tree Blow Dry - Лек лосион за сешоар, с масло от чаено дърво, мента и лавандула, който подготвя косата и скалпа за термична обработка, като същевременно предпазва и защитава.

 

Купи от тук колекцията с Чаено дърво - CHI Tea Tree Oil