Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

(ЧАСТ I) Всичко, което трябва да знаеш за маслото от Чаено дърво

12.10.2021

Полезните свойства на маслото от Чаено дърво за скалп и кожа са клинично доказани.

Купи от тук колекцията с Чаено дърво - CHI Tea Tree Oil

 

От къде идва маслото от Чаено дърво?

Маслото от Чаено дърво идва от Австалийското растение "Мelaleuca Аlternifolia", от което Капитан Кук през 17-и век си е варил чай през 1770 г. Кук е нарекъл това храстообразно дърво “Чаено дърво”, от което идва името на продукта: масло от Чаено дърво. Както се оказва, неговите антибактериални свойства вече са били използвани от местното население - австралийските аборигени, за различни заболявания. Факт, който Капитан Кук скоро след това е открил. Маслото от Чаено дърво има дълга история в миналото, което води до много продължителни проучвания на неговите свойства: антигъбично, антисептично, антибактериално и противовъзпалително.


На какво е способна една капка масло от Чаено дървo?

Ако вземете съвсем малко количество от своето масло от Чаено дърво и го сложите върху порязвяне или претриване - ще откриете колко мултифункционален и ценен е този продукт. Маслото от Чаено дърво може да се ползва и е полезно за решаването на много проблеми. И да, то е ефективно при малки порязвания и ожулвания, но също така прави чудеса с вашата кожа, скалп и коса. Затова прочетете по-долу и се подгответе да бъдете изненадани.

Когато става въпрос за масло от Чаено дърво, качеството е „Кралско“!


Как се извлича маслото от Чаено дърво?

От особено значение е методът на извличане на екстракта на Чаеното масло. Най-висококачествените масла на Чаено дърво са извлечени с метода на дестилация чрез пара: листата на Чаеното дърво са набрани, нарязани и след това поставени в запечатани стоманени дестилатори. Поставени веднъж, листата се дестилират много часове. Тъй като маслата идват от парата, те преминават през кондензатор и след това отиват в специален съд, където се отделя водата от маслото. Този процес на парна дестилация е най-добрият, за да се извлекат масла с най-високо качество.


За какво да внимавате при избора на масло от Чаено дърво?

Вероятно знаете, че можете да намерите масло от Чаено дърво в повечето аптеки и дрогерии, но много от тези евтини продукти са извлечени от неорганични плантации на Чаено дърво, където се използват пестициди и други широко разпространени химикали. Тези масла от Чаено дърво може дори да произхождат от генетично модифицирани продукти на Чаеното дърво и често са смесвани с други масла и съставки. За съжаление, този тип генетично променени и фалшифицирани щамове, нямат същите лечебни свойства, каквито има чистото масло от Чаено дърво. Така че, когато купувате масло от Чаено дърво, е важно да намерите най-чистия и висококачествен екстракт. 

 

Каква козметика с Чаено дърво да изберете за вашата коса?

CHI Tea Tree Oil е специализирана линия за коса, която дава живителни и успокояващи ползи, което се дължи на комбинацията на масло от Чаено дърво, мента, лайка и коприна. Те премахват замърсяванията, балансират нивото на Ph на косата и скалпа, а същевременно поддържат идеални нива на влажност в косъма.

CHI Tea Tree Oil има успокояващо и противовъзпалително действие. Благодарение на уникалните си съставки, CHI Tea Tree Oil ще осигури здрава коса и свежест в скалпа за целия ден. Линията CHI Tea Tree Oil е подходяща за мъже и жени, които желаят хидратираща грижа за косата си и знаят за полезните свойства на Чаено дърво.

Купи от тук