Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

5-те най-често срещани предизвикателства на всяка къдрокоска и как да се справите с тях

06.11.2023
5-те най-често срещани предизвикателства на всяка къдрокоска и как да се справите с тях

Ние от CHI знаем, че не можете да третирате къдравата косa по начина, по който се третира права коса. Имате страхотен обем и вероятно сте прекарали доста време в борба с накъдрянето и сплитането на косата. Не се стресирайте. Независимо дали искате стегнати къдрици, нормални къдрици или вълниста коса, ние можем да ви дадем някои насоки, които ще ви помогнат да подобрите вида на накъдрената ви коса, както и на естествените ви къдрици.

Ето петте най-често срещани предизвикателства и решенията за тях, които можете да използвате за да сте сигурни, че имате страхотна коса всеки ден. 

 

1. Контрол на къдренето

Всички можем да се съгласим, че накъдрянето на косата е най-лошото, което се случва. Влажността, топлината и ресането с четка могат да накарат къдриците да излязат от контрол, оставяйки ви да се чудите на кого да заприличате. За да се справите по-бързо с този проблем:

  • Използвайте шампоан и балсам без сулфати: Тези продукти са нежни към косата ви и помагат за задържане на влагата в нея. За щастие, CHI предлага широка гама от продукти без сулфати (каквато е например линията CHI Vibes), така че, никога да не ви се налага да прибягвате до шампоани от аптеката за подхранване на косата. 
  • Нанесете балсам без изплакване: След като измиете косата си, нанесете балсам без изплакване, за да поддържате къдриците си хидратирани и да намалите допълнителното накъдряне. Тук ще ви хареса и продукта без отмиване - CHI Aloe Vera Oil - Олио за коса.
  • Избягвайте прекаленото разресване: Ограничете ресането или разресването на къдриците с четка, когато са сухи, защото това може да наруши вида на къдриците ви и да доведе до допълнително накъдряне. Вместо това използвайте гребен с широки зъби или пръстите си, когато е необходимо. 
     

2. Възли и заплитания

Плюсовете на къдравата коса са: красива текстура, естествен обем. Един от минусите са заплитанията. Опитът да разплетете къдриците си може да отнеме цяла вечност а също така може да доведе до накъсване на косата и ненужно увреждане. Ето как можете да се справите със заплитанията веднъж завинаги:

  • Разресване, когато е мокра: Използвайте четка за разресване или гребен с широки зъби, когато косата ви е мокра или с балсам, за да минимизирате накъсването. Харесваме този екологичен метод.
  • Дълбоко подхранване: Редовно подхранвайте дълбоко косата си за да я поддържате мека и лесно управляема. Продуктите на база на Алое Вера са идеални за подхранване на къдрици при домашната грижа. 
  • Копринени калъфки за възглавници: Спането върху копринени калъфки за възглавници може да помогне за намаляване на триенето и да предотврати заплитането на косата през нощта.
     

3. Плоски корени и загуба на обем

Къдравата коса има естествен обем, но понякога теглото на къдриците може да доведе до страховития „триъгълник“ : плоски корени и обемни краища, което прави косата слаба с формата на триъгълник:

  • Приставка за дифузер: нанесете лека пяна или пяна за обем, специално предназначени за къдрава коса в корените за допълнителен обем. 
  • Методът „Ананас“: Опитайте метода „ананасиране“, като съберете косата в хлабава опашка на темето на главата си, когато спите, за да запазите обема на корена.
     

4. Неоформени къдрици

Понякога, къдравата коса може да изгуби естествената си форма на къдриците и да изглежда неоформена. За да върнете прекрасния вид на къдриците си:

  • Продукти за освежаване на къдриците: Инвестирайте в продукти за подобряване вида на къдриците като кремове, гелове или серуми, за да оформите и подобрите вида на къдриците си. Кликнете на линка за да видиъе нашата линия продукти за грижа за къдрици.
  • Методът „Плопинг“: Опитайте метода „плопинг“ като увиете косата си в микрофибърна кърпа или тениска, за да подобрите естествените си къдрици. 
  • Редовно подстригване: Подстригвайте редовно връхчетата на косата си, за да избегнете цъфтенето и да поддържате здравето на къдриците си.
     

5. Сухота и липса на блясък

Къдравите момичета си мислят, че не могат да се включат в тенденцията на „стъклената“ коса, поради сухотата, когато правилните продукти могат да поддържат косата им хидратирана и здрава. За да запазите къдриците си хидратирани и лъскави:

  • Дълбоко подхранващи маски: Ползвайте дълбоко подхранващи маски или терапии, за да подхраните косата си.
  • Избягвайте честото термични стилизиране: Ограничете ползването на уреди за термично стилизиране, за да предотвратите по-нататъшно увреждане. Линията уреди CHI Lava позволява стилизиране при по-ниски температури, така че минимизирайте щетите и максимализирайте стила.

Къдравата коса е красива, жизнена и уникална. Справянето с накъдрянето, заплитането и възлите, плоските корени, оформянето и сухотата може да изглежда сложно и трудно, но ние в CHI сме тук, за да направим пътуването ви в света на къдравата коса лесно и възнаграждаващо. Без значение какъв тип е вашата коса, ние от CHI ще ви помогнем.

 

Кои продукти са ти нужни за контрол на къдравата коса?

Колекция CHI Aloe Vera

Купи от тук

 

Колекция без сулфати CHI Vibes

Купи от тук
 

Професионална преса за коса CHI Lava Rock Iron 2.0

Купи от тук