Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

От какво се нуждаят къдриците? ХИДРАТАЦИЯ или ПРОТЕИНИ?

28.04.2021

Уцелете правилния баланс и вашите къдрици ще бъдат винаги забелязани. 

 

Като основно правило, клиентите с къдрави коси би трябвало да използват третиращи продукти, които възстановяват протеините около 2 пъти месечно. Предозирането с протеини прави косата крехка и лесно късаща се. 

Напоследък често се говори за баланс – баланс в живота и работата, баланс между работа и свободно време, баланс в здравето. Що се отнася до къдравата коса, тук също има баланс. Къдравата коса се нуждае от хидратация и протеини, а най-красивите и здрави къдрици се получават от добрия баланс между тези два фактора. Хидратацията създава еластични къдрици, докато протеините дават на къдриците сила, здравина и крадива форма. Ето това е видът на добре балансираните къдрици. 


ХИДРАТАЦИЯ

Структурата на къдравата коса я прави изключително податлива на изсушаване, защото за скалпа е много трудно да придвижи и подхрани с естествените масла дължините на къдравите коси. Обратното е при прави коси, затова те понякога се омазняват лесно. Всички фактори от термично стилизиране, боядисване, ежедневните фактори, каквито са UV лъчите, могат допълнително да изсушат къдравите коси и те да изглеждат безжизнени и неоформени. Бъдете проактивни. Къдравата коса ще бъде суха, затова я хидратирайте ежедневно. Балсамите са най-добрият извор на хидратация и е много добра идеята за се ползват хидратиращи балсами за всяка стъпка при грижата или стилизирането.

 

CHI Aloe Vera Humidity Resistant Leave-In Conditioner
Балсам без изплакване


Купи от тук

 

ПРОТЕИНИ


Цялата коса се състои от протеини – основно Кератин. И ако косата е къдрава, подхранването с протеини е повече от решаващо. Косите, които са бедни на протеин изглеждат отпуснати и безжизнени. Всеки косъм има защитен слой клетки, които се наричат "кутикули". Поради спираловидната им форма, кутикулите на къдравата коса са постоянно отворени. Повърхността им изглежда като разрошено птиче перо с разстояние между слоевете. Тези разстояния позволяват на влагата и хранителните съставки да не се задържат вътре в косата.

Богатите на протеини подхранващи продукти CHI Deep Brilliance Deep Protein Masque Подхранваща протеинова маска и CHI Deep Brilliance Conditioner Optimum Moisture Балсам запълват подхранващите съставки, които къдравата коса губи постоянно. Помагат за възстановяването на протеиновите връзки вътре в косата, за да подсилят всеки отделен косъм. Тези съставки се активират от топлина, която им помага да проникнат в по-вътрешния слой на косата.  

Има едно противоречие – може ли да се претовари косата с протеини, но с не достатъчно влага? (тука става въпрос за баланса). Ако това се случи, косата ще стане суха, крехка и податлива на късане. Ето защо третиращите продукти на протеинова основа трябва да се ползват от време на време, около 2 пъти месечно и след това да се слага хидратиращ балсам.

 

CHI Deep Brilliance Deep Protein Masque
Подхранваща протеинова маска


Купи от тук

 

 

CHI Deep Brilliance Conditioner Optimum Moisture
Балсам


Купи от тук