Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 69 лв., е безплатна.

Копринени тайни: Как да превърнете косата си в копринен шедьовър

01.07.2024
Копринени тайни: Как да превърнете косата си в копринен шедьовър

От хиляди години коприната се асоциира с мекота, благосъстояние и лукс. Нейната мистериозна лъскавост ѝ е спечелила славата на „Принцесата на фибрите“. Деликатният вид и усещането на материите от чиста коприна са измамни, защото коприната е най-здравото природно влакно. Отделната копринена нишка е три пъти по-здрава от стоманената със същия диаметър.

Коприната е много лека и се усеща като втора кожа. Може би оттук произлиза и древната асоциация на коприната с козметиката, датираща от 60-те години, която твърди:

Вашето лице става приказно, когато е обгърнато в коприна.

Защо коприната е важна?

Въпреки че коприненият протеин – коприната в най-чистата ѝ форма – е много подходящ за козметични продукти за кожа и коса, тя не е евтина. Копринените протеини се произвеждат чрез хидролиза на копринени фибри при строг контрол и съдържат 17 аминокиселини, които са съществен елемент от структурата и грижата за здравата кожа и коса. Натуралната органична коприна прониква дълбоко в кожата и косата, подхранвайки и възстановявайки ги отвътре навън.


Как да превърнете косата си в копринен шедьовър?

Този стремеж към по-здрава коса доведе до създаването на BioSilk Silk Therapy през 1986 г. Векове наред коприната е славена като луксозна материя заради своята гладка текстура и брилянтен блясък. През цялата история коприната е обличала кралските особи и елита, като непрекъснато се развива с модните тенденции, за да остане една от най-желаните тъкани на всички времена.

Използването на модерна технология предостави на продуктите BioSilk Silk Therapy мощните подхранващи и възстановяващи свойства на чистата коприна. Уникалният набор от чиста коприна, витамини и растителни екстракти води до удивителни метаморфози. Думите не са достатъчни, за да се опише силата на BioSilk Silk Therapy – трябва да се види, за да се повярва. Тези продукти не се нуждаят от шумна реклама. Просто опитайте BioSilk Silk Therapy и ще се убедите.

 

Знаете ли, че..

Коприната съдържа 17 от 19-те аминокиселини, намиращи се в косата.

Човешката коса се състои от 19 аминокиселини. Коприната съдържа 17 от тях. Тези аминокиселини проникват дълбоко в кожата и косата, гарантирайки здравословно подхранване. Коприната също така е изминала дълъг път в създаването на по-добър блясък. Копринените молекули имат формата на малки пирамиди, което дава призматично отражение на светлината, създавайки невероятна лъскавина. Продуктите BioSilk Silk Therapy осигуряват последния пробив в подхранването и грижата за вашата коса.

Да, коприната съдържа цели 17 от 19-те аминокиселини, намиращи се в косата, което води до:

  • Възстановяване на увредените зони в косата и заглаждане на кутикулния слой.
  • Подсилване на косата, за да се предпази от ежедневното увреждане и топлинна обработка.
  • Възстановяване и подмладяване на косата за мек, еластичен и лъскав краен резултат.


Разгледай всички продукти BioSilk Silk Therapy