Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

(ЧАСТ II) 6 начина да постигнеш коса с обем у дома

18.04.2024

Косата с обем никога не остава незабелязана! 

Помни това и се грижи за косата си. Тя е твоята корона, която носиш всеки ден.


Разгледай всички продукти за обем

 

А днес е време и за втората част на статията 6 начина да постигнеш коса с обем у дома.

1. Балансирана диета

Най-важният аспект за получаване на здрава коса е да се храните балансирано. Косата се нуждае от хранителни вещества, за да расте здрава и силна, а храната, която ядете, осигурява на косата ви необходимото хранене. Яденето на нездравословни или мазни храни може да направи скалпа ви мазен и да запуши порите ви, което може да доведе до слягане на косата, което в крайна сметка води до по-малък обем на косата.
 

2. Хигиена

Чистата коса е здрава коса и не можем да пренебрегнем значението на поддържането на хигиената на косата, за да насърчим здрава и обемна коса. Когато се натрупа мръсотия, тя може да запуши порите на скалпа и да доведе до падане на косата. Освен това прави косата мазна и тежка и тя изглежда по-малко обемна.


3. Масаж

Масажирането на скалпа осигурява добрия кръвен поток в скалпа, което насърчава по-доброто хранене на косата ви и осигурява растеж на здрава и силна коса. Когато косата е здрава, тя е по-блестяща и се усеща по-плътна и с повече обем.
 

4. и 5. Поддръжка и хидратация

Кондиционирането на косата ви след всяко измиване с шампоан е стъпка, която не може да се пропусне. Подхранването прави косата ви по-гладка и добавя влага, а хидратацията е изключително важна за красивия обем. Това е много важна стъпка в ежедневната ви грижа за косата, която не може да бъде пропусната и е най-добрият начин да придадете обем на косата. Можете също така да третирате косата си с допълнително овлажняване, като използвате https://zlatokoska.com/chi-infra-shampoo-ovlazhnyavasch-terapevtichen-shampoan.html, за да заключите влагата и да добавите допълнителна хидратация към косата си. Уверете се, че нанасяте подходящ балсам върху корените на косата, за да не се омазни скалпа и косата ви да изглежда отпусната и плоска.
 

6. Правилни продукти за коса

Ние използваме продукти за коса върху косата си всеки ден, от шампоани и балсами до лакове за коса. Тези продукти влияят на косата ни и трябва да внимаваме за продуктите, които избираме, и да гарантираме, че те подхранват и овлажняват косата ни, вместо да премахват естествените мазнини. Добрият шампоан и балсам ще помогнат за спиране на падането на косата, като същевременно увеличават обема на косата. 

Ето нашите предложения:


Лаковете за коса и лосионите са инструментите за топлинно оформяне също могат временно да придадат обем на тънката коса.


Сухият шампоан е идеално средство за придаване на обем без фиксация.


Да не забравяме пяната за коса!


Хидратация:
Хидратацията е ключова за придаване на обем на косата. Хидратираната коса е естествено по-гладка и обемна и по-плътна коса. Важно е да се предпазва косата от изсушаване, тъй като хидратираната коса изглежда и се чувства по-здрава и е необходимо да се постигне перфектна обемна прическа.

Най – доброто от нас!

Това са начини за естествено увеличаване на обема на косата, като включите само няколко стъпки в ежедневната си грижа за косата. Някои други начини за увеличаване на плътността на косата са чрез подстригване с придаване на обем и понякога дори чрез използване на добър набор от продукти за коса и/или техники за оформяне на косата, насочени към придаване на обем на косата. Тези техники работят добре за добавяне на обем за определени прически или за определен период от време, но най-добрият начин да поддържате обемна коса е като се грижите за нея и гарантирате, че косата ви е здрава и хидратирана.

 


Разгледай всички продукти за обем