Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

(ЧАСТ I) Стилизиращи продукти за мъже - що е то?

30.08.2022

Помади, стилизиращи пасти, глина (Clay) и гелове - те определят вашия стил през изобилието от продукти за поддръжка на мъжките коса и брада.

Намирането на точния продукт за вашата коса и желания стил е най-важната част за създаването на свежия вид, показван в мъжките салони. 

В тази статия ще обясним разликата между различните типове стилизиращи продукти за мъже и как да ги ползвате. 

Двата основни аспекта, които разделят стилизиращите продукти, са ФИКСАЦИЯ и БЛЯСЪК

  1. ФИКСАЦИЯТА се отнася за силата на продукта. Как ще фиксира прическата и колко дълго тя ще задържи косата ви. 
  2. БЛЯСЪКЪТ се отнася към финализиращите продукти - как се отнасят към косата, дали косата ще изглежда лъскава или естествена.  


Типове мъжки продукти

Има многообразие от различни мъжки продукти, всички с различна употреба и нанасяне. Най-популярните са, както следва:

  • Помада.
  • Стилизиращи пасти.
  • Кремове.
  • Глини (Clay).
  • Гелове.
  • Безаерозолни лакове за коса.

    
Помада

Помадата е широко разпространена сред мъжките стилизиращи продукти. Името идва от френската дума "pommade", която означава "мехлем". В наши дни помадата е продукт, с който постигате стегнати или гладки прически със среден до силен блясък. Можете да намерите помади с различен вид сила на фиксация, плътност, аромати и различен краен ефект. За да намерите помада, която отговаря най-добре на вашата коса и специфични нужди, най-добре се консултирайте с фризьора си, който ще ви помогне да направите най-подходящият избор.


За каква прическа е най-добра помадата?

Традиционно, помадата е разработена за класически прически, като например сресване в страни, загладена задна част, помпозни фрагменти и прически с коса назад. Помадата действа най-добре, когато е нанесена богато на леко влажна коса, преди косата да бъде среса и оформена. 


За каква коса е най-подходяща помадата?

Най-доброто качество на помадата е нейното разнообразие. Помадата реално може да се ползва на всеки тип коса, от права до къдрава, от тънка до дебела. Помадите са разработени да покрият изцяло косата и да я направят лесна за оформяне и възможността да я поставите на място. 


Помада на водна основа или помада на маслена основа? 

Когато помадата е на водна основа, това означава, че водата е основната съставка в продукта. Това също така означава, че продуктът е водоразтворим. Когато я поставите по косата, водата ще се изпари, позволявайки фиксирашите съставки да „заключат“ прическата. 
В сравнение, помадите базирани на масла, каквато е CHI MAN PALM OF YOUR HAND Помада за Коса за Мъже – 89 мл., съдържат масло или вакса, които не се изпарява. Тези помади са по-традиционни и с по-добра фиксация и по-силен блясък. Помадите, базирани на масло, ще направят прическата ви да изглежда слегнала и гладка, но ще имате възможност да я преоформяте през дена.  
Най-важното при помадите на маслена основе е, че те не се отмиват лесно. За да отмиете помадата от косата си, е нужно да направите пълно измиване на косата (понякога две).  

 

Разгледай колекция CHI MAN

Разгледай всички стилизанти