Получаваш подарък за всяка поръчка с регистрация! Доставката на поръчки, над 59 лв., е безплатна.

3 тенденции в прическите ще се търсят навсякъде през лятото на 2022 г.

07.07.2022

Да, поддържането на тенденциите и пресъздаването им за клиентите е жизненоважна част от това да си успешен стилист, но разбирането на това защо тези тенденции са толкова популярни, е също толкова важно - и често то е много по-дълбоко от това просто да бъдеш модерен.

Trendalytics, компания, специализирана в предвиждането на дигитални данни и нововъзникващи тенденции, обобщи три тенденции за коса, които непрекъснато нарастват в интернет търсенията и социалните медии. Прочетете, за да научите какво търсят потребителите и защо.


1. “Освежител за къдрици“ – продукти за къдрави коси

Според Trendalytics, клиентите търсят да се похвалят с естествената си текстура по възможно най-здравословния начин. Търсенията за освежаване на къдрици“ са нараснали с 31 процента от 2021 г. насам. Продукти, които помагат за подобряване на вида на естествените къдрици, включително кремове за къдрици, също са сред най-популярните търсения.

„Освежителите за къдрици“  са най-търсени на масовия пазар, професионалните ни продукти от този тип с които можем да се похвалим в салоните и в нашият магазин са CHI ALOE VERA CURL, a нашият CHI Aloe Vera Curl Reactivating Spray Спрей за активиране на къдрици – 177 мл. дава на нашите къдрави клиенти, всичко от което имат нужда, за да се похвалят с това, което природата им е дала това лято.

CHI Aloe Vera Curl Reactivating Spray
Спрей за активиране на къдрици – 177 мл. 


 

2. Екстракт или Масло от розмарин за косопад

През последните няколко години беше отделено повече внимание на косопада при жените и последните търсения в интернет показват, че много дами търсят начин да се преборят с този вече доста често срещан проблем. Според Trendalytics съставките, които поддържат здравето и растежа на косата, като екстракт или маслото от розмарин, набират популярност. Има средно 39 000 седмични търсения на противокосопадни продукти за коса с розмарин, което е 116% увеличение спрямо 2021 г.

Въпреки че това може да е продуктова тенденция, от социалните медии, фактът, че има толкова голям интерес към борбата с косопада, трябва да накара стилистите да се замислят. Воденето на открити и честни разговори за загубата на коса с клиентите ви и обучението им относно продукти и практики за облекчаване на ситуацията може да изгради доверие и сигурност по между ви.


CHI Power Plus Revitalize Vitamin Hair & Scalp Treatment
Стимулиращ Лосион за Коса и Скалп – 104 мл.

 


3. Прическа "пеперуда" / Buterfly hairstyle

Благодарение на TikTok (естествено) прическата пеперуда набира огромна популярност. Подстригването се състои от по-къси слоеве отгоре, които безпроблемно се смесват в по-дълги слоеве - комбинация от движение и текстура. Trendalytics установи, че има средно по 9 000 седмични търсения на подстригвания тип пеперуда, което е 911% увеличение спрямо 2021 г.
 

Когато става дума за лятна визия - косата, която е здрава, винаги ще е на мода.